Президентът на Съединените щати Джо Байдън и първата дама Джил Байдън посетиха щата Мейн, за да се

...
Президентът на Съединените щати Джо Байдън и първата дама Джил Байдън посетиха щата Мейн, за да се
Коментари Харесай

Байдън се поклони пред жертвите на масова стрелба в Мейн

Президентът на Съединените щати Джо Байдън и първата дама Джил Байдън посетиха щата Мейн, с цел да се поклонят пред общността на Левистън. Това е мястото, където предходната седмица при пукотевица в бар и боулинг зала бяха убити 18 души, а други 13 бяха ранени. Това е най-смъртоносната всеобща пукотевица в историята на Мейн. Властите настояват, че хипотетичният стрелец, 40-годишният Робърт Кард, е бил намерен мъртъв дни по-късно от явно самопрострелване.

 
Знаете ли, до момента в който скърбим през днешния ден в Мейн, тази покруса отваря мъчителна, мъчителна рана в цялата страна. Твърде доста американци са изгубили близки или са претърпели контузията от набези с огнестрелно оръжие. Знам, тъй като с Джил сме се срещали с тях в Бъфало, Увалде, Монтерей Парк и Санди Хук. Проблемът е, че нападенията са толкоз доста, че от време на време даже не попадат в новините.
Джо Байдън, президент на Съединени американски щати:

Президентът демократ допълни, че е решен да се бори с неправилното потребление на огнестрелни оръжия в страната. Припомняме, че Байдън учреди първия офис на Белия дом за предварителна защита на насилието с огнестрелни оръжия, който бе претрупан с намирането на решения и цялостното използване на знаковото законодателство за сигурност. Той също по този начин упорства за възбрана на така наречен щурмови оръжия. Президентът към този момент посети други общности, белязани от всеобщи стрелби. Само през последната година такива масови стрелби е имало в Бъфало, Увалде и Монтерей Парк, Калифорния.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР